|
Könnyű és pikáns torta, melyet a baracklekvár és a nutella párosa tesz isteni finommá !
Mogyorós-tejszínes torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 6 evők. forró víz,
- 20 dkg liszt, fél cs. sütőpor, só.
Krém:
- 0,5 l Hulala tejszín, 4-5 evőkanál Nutella,
- baraclekvár, porcukor.
Elkészítése:
A szokásos piskótámat készítettem el, már az előző napon.
Másnap a tejszínt kemény habbá verem és közben a lágy nutellát belekeverem, ha szükséges porcukorral még édesítem, de kevés kell csak bele.
A krémet behűtöm.
A tortát úgy állítom össze, hogy az alsó lapot megkenem baracklekvárral majd krémmel, ezután jön a második lap, erre is baracklekvár kenek, és rá krémet, majd a harmadik lappal befedem. A maradék krémmel pedig kívülről díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |