| Igazi puncstorta sok rummal, s mazsola nlkl, ahogy az nnepelt krte !   
 
  
 
Puncstorta 
 
Hozzvalk: 
 
Tszta: 
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, 6 evk. forr vz, 
- 20 dkg liszt, fl cs. stpor, csipet s. 
 
Tltelk: 
- 2 dl vz, 10 dkg porcukor, 1 dl rum,  
- 10 dkg darlt di, darlt keksz, baracklekvr. 
 
Mz: 
- 1 cs. puncs z pudingpor, 2 evk. tej, 
- 8 dkg margarin, 16 dkg porcukor. 
 
Elksztse: 
 
A tojsokat kettvlasztom, s a fehrjket, egy csipet sval, berakom a htbe. 
A srgjkat a vzzel, s a  porcukorral, - legalbb 5 percig - habosra keverem. A lisztbe keverem a stport, s beleszitlom a srgjhoz, s sszekeverem ket. 
A 26-cm-es tortaformmat kiblelem stpaprral, s a stmet bekapcsolom 175 fokra. 
A fehrjket kemny habb - szinte trss - verem fel, s egy nagy lapt segtsgvel, vatosan a lisztes masszmhoz keverem, s belentm a tortaformmba. 
Berakom slni, de 10 perc utn leveszem a ht, 160 fokra, s mg 40 percig stm. Ha nem sl t,  s barnul a teteje, akkor aluflit rakok a tetejre, s mg stm vagy 10 percig. 
Ha kislt, s kihlt a pisktm, akkor hrom fel vgom, de gy, hogy az als, s a fels lap vkonyabb legyen, mint a kzps. 
Ezt a kzps lapot kzzel, aprra tpkedem. 
Kt deci vzbl, a porcukorral, szirupot fzk, addig amg nem kezd habozni. Ezt a szirupot rntm a pisktadarabkkra, s mg a rumot is. Hozzrakom a dit is, s kzzel sszekeverem, ha nem elg kemny, vagyis mg elg nedves, akkor teszek hozz darlt kekszet. 
A torta als lapjra baracklekvrt kenek, erre rhalmozom a rumos tsztmat, s a fels lap aljt is megkenem baracklekvrral, s rbortom az egszre. Ekkor jszakra berakom a htbe, s teszek r valamilyen slyt pl: vgdeszkt. Msnap a margarint elkezdem felmelegteni, s ha mr felolvadt, akkor belekeverem a tejben elkevert  pudingport, s a porcukrot. Az egszet felmelegtem, de nem szabad, hogy forrjon ! 
Ahogy hl, gy kezd sszellni, s ha teljesen kihlt, akkor kell vele bevonni a tortt. 
 
J tvgyat kvnok hozz ! 
 
  |  |