| 
	Tcskbogr oldaln talltam a receptet, ami azrt volt szimpatikus, mert nem kell hozz kenyrstgp s mgis nagyon egyszernek tnt. Ezutn minden htvgn fogok ilyet stni !!! 
	 
	  
	  
	Burgonys zsemle
	  
	Hozzvalk:
	- 40 dkg liszt, 15 dkg burgonya, 2,5 dkg leszt, 
	- 5 dkg margarin, 2 evk. cukor, 1 evk.mz, 
	- 1 db tojs, 1 tesk. s, 1 dl meleg tej, 1 dl meleg vz, 
	lehet a krumpli fzlevbl is.
	Elksztse: 
	 
	A burgonyt nyersen mrem le s megfzm. 
	A lisztbe keverem a st, majd a  kzepbe kis mlyedst csinlok, beleteszem a cukrot(porcukrot), rmorzsolom az lesztt s felntm meleg tejjel. 
	gy 15 perc alatt szpen felfut, ekkor hozzadom az sszetrt burgonyt s a tbbi hozzvalt, majd szpen kidagasztott tsztt lltok ssze. 
	Meleg helyen a dupljra kelesztem s egy lgyabb tsztt kapok. Lisztes munkafelleten tgyrom s 16 rszre vgom. Kialaktom a zsemleformkat s stpapros tepsibe rakom ket s mg 1 rt kelesztem. 
	(A kpen lvk azrt olyan laposak, mert nem 16 fel vgtam, csak 12 fel, s kt tepsibe osztottam el ket, gy volt helyk elterpeszkedni) 
	Nem kell ket lekenni semmivel sem. 
	n hideg stben kezdtem el stni, gy mire 200 fokos lett a stm addigra mr flig meg is sltek. 
	12-15 perc alatt kszen is lettek ! 
	 
	J tvgyat kvnok hozz ! ! ! 
	 
 |  |