| Kaptam két kicsike padlizsánt, ami egy hétig csücsült a hűtőben, mire kitaláltam, mi legyen belőle , hát ez lett !
Paradicsomos padlizsánkrém
Hozzávalók:
- két kicsi padlizsán, 1 fej vöröshagyma, só, olaj,
- 4 gerezd fokhagyma, 4 db közepes paradicsom,
- bors, 1 evők. mustár.
Elkészítése:
Pici olajon elkezdem párolni a finomra szelt vöröshagymát, hozzáadom a felkockázott padlizsánt, és a zúzott fokhagymákat, és sózom, borsozom.
Fedő alatt párolom, majd a megpucolt, és felszeletelt paradicsomokat is belerakom, és együtt puhára párolom őket.
Összeturmixolom az egészet, és belerakom a mustárt.
Lehetne még bele tenni majonézt is, de én azt kihagytam !
Pirítós kenyérre kenve ettük, de lehet sima kenyérrel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |