| Könnyen, és akár előre is elkészíthető köret, vendégváráshoz is alkalmas !
A receptet Alíznál találtam, köszönet érete !
Tejben sűlt burgonya
Hozzávalók:
- 1 kiló burgonya, 5 dkg margarin, 4 gerezd fokhagyma,
- 3 dl tej, só, bors, fél csokor petrezselyem.
Elkészítése:
A krumlit meghámozom, felkarikázom, és egy tepsibe rakom őket, cserépszerűen.
A sütőmet bekapcsolom 180-190 fokra.
A tejbe belerakom a megolvasztott margarint, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Ezt a keveréket egyenletesen a krumplikra öntöm, és a tepsimet szorosan lefedem alufóliával. Berakom a forró sütőmbe, úgy 30 percre, párolódni. Ezután fólia nélkűl, meglocsólgatva néhányszor a levével, pirosra sütöm.
Akkor jó, ha már a krumpli puha, a tej pedig mártássá sűrűsödik össze.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |