| Vigyázat vele, mert egy adag soha nem elég, ezért dupla illetve tripla adagot szoktam csinálni !
Baconos kiflik
Hozzávalók 30 db-hoz:
- 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 db tojássárgája,
- 1 dl tejföl, só, 15 dkg bacon szalonna,
- 1 tojás a kenéshez.
Ekészítése:
A lisztet a puha margarinnal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval tésztává gyúrom. Könnyű vele bánni, könnyen összeáll.
Vékonyra, úgy 4-5 mm-re nyújtom ki, és úgy vágom fel, hogy háromszögeket kapjak. Ezeknek az alapja úgy 7-8 cm-es, és kb. 15 cm hosszúak. A háromszögek alapjára bacon szalonna csíkdarabot fektetek, és felcsavarom.
A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
Két nagy tepsit kiolajozok.
A tepsibe rakom a kifliket, és a felvert tojással megkenem őket.
Én egyszerre szoktam megsütni a két tepsit, úgy 15 perc alatt.
Tipp:
Megtölthetjük apróra vágott főtt, füstölt karajjal amit pirospaprikával és margarinnal keverünk össze.
Tehetünk bele darált füstölt párizsit is reszelt sajttalösszekeverve, vagy mint az alsó képen debreceni kolbászdarabokat egy kis mustárral !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |