|
Ez csak egy kísérleti adag volt, de legközelebb dupla adagot csinálok, és kétfajta töltelékkel fogom megtölteni, mert isteni finom lett, ugyanis a tésztája az ecettől, nagyon könnyű lesz, mint a leveles tésztáé !
Töltött bucik
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt, só, 15 dkg margarin, 1 tojás,
- 1 evők. borecet, 3-4 evők. hideg víz.
Töltelék:
- 2 db főtt tojás, 15 dkg főtt, füstölt császárszalonna,
- 1 tojás fehérje, bors, só, fokhagymakrém, mustár.
Tetejére:
- reszelt sajt, 1 tojás sárgája + pici tej.
Elkészítése:
Előző nap a lisztbe keverem a sót, és beledarabolom a hideg margarint, amivel összemorzsolgatom.
Ezután adom hozzá a tojást, az ecetet, és apránként a vizet.
Jól nyújtható tésztává dolgozom össze, amit folpackba csomagolva, berakom a hűtőbe, aludni !
Másnap a tésztát kiveszem a hűtőből, hogy felengedjen egy kicsit, a tojásokat megfőzöm, és apróra vágom a szalonnával együtt. Picit fűszerezem, és mustárral, fokhagymakrémmel, és a tojásfehérjével krémessé teszem.
A tésztámat 2-3 mm-re kinyújtom, és a legnagyobb pogácsa szaggatómmal kiszaggatom. Mindegyik közepére teszek egy kis tölteléket. A tésztakorong egyik felének a szélét, vízbe mártott ujjammal, megvizezem, és félbehajtva, összecsípem, így félhold alakúak lesznek.
Ha már megvan egy tepsi, akkor a sütőmet 200 fokra kapcsolom be.
Nekem két tepsivel lett, 35-40 darab, de én nagyom vékonyra nyújtottam a tésztát.
Ha már benne vannak a két tepsibe, akkor a tojássárgájával, amibe egy kis tejet öntöttem, lekenem a tetejüket, és reszelt sajtot szórok rájuk.
Berakom sűlni, de figyelni kell, mert 15 perc alatt, készen is vannak !
TIPP:
Lehet bele tenni pizzakrémet, egy kis kockára vágott sonkával, oregánóval.
Vagy párolni egy kis gombát, és tejföllel, kakukkfűvel elkeverve beletölteni.
Májkrémet, lilahagymával is el tudok képzelni benne !
Ezt mindet ki is fogom próbálni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
(Beküldve)
| |