|
Most nálunk ez a kedvenc, bármilyen alkalom van ezt kérik a férfiak a családban, de a gyerekek is nagyon szeretik, hiszen ropogós, de belül krémesen lágy, szóval íncsiklandozó ! ! !
Baconos batyuk
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1 cs. 0,5 kg-os fagyasztott leveles tészta, 15 dkg bacon szalonna,
- olaj, 1 fej lila hagyma, 1 tubus krémsajt (Camping), 2-3 tojás,
- 1-2 evők. tejföl, só, bors, fokhagyma.
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékleten kiengedem.
Egy kevés olajon elkezdem párolni a hagymát, majd rádobom a felkockázott szalonnát. Együtt sütöm-párolom, majd belenyomom a sajtot, ráütöm a tojásokat, beleteszem a tejfölt és a fűszereket, de a sóval nagyon óvatosan bánok, mert már a szalonna is sós !
Egy krémes tölteléket kapok, amit félreteszek.
A tésztát akkorára nyújtom ki, hogy 12 darab kb. 12x12 cm-es négyzetet kapjak, majd a muffinformámat egy kicsit kiolajozom és begyújtom a sütőmet 200 fokra.
A muffinforma mélyedéseibe rakom a tésztadarabokat és elosztom bennük a tölteléket, majd a négy sarkát összefogva csavarok egyet rajta, hogy ne nyíljon szét.
A sütőben úgy 15 perc alatt meg is sül és nem árt egyből kivenni a formákból, hogy minél előbb meghűljön, mert nagyon forró a belseje !
TIPP:
Bármivel meg lehet tölteni ami otthon van, kolbásszal, párolt gombával, kukoricával szóval ki mivel szeretné, a siker nem marad el !
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |