|
Bármilyen maradék felvágottal, vagy kolbásszal elkészíthető.
Lilahagymás-babkrémmel együtt ettük, és a férjem faragta ki rá a kis szivecskét (ő nem a fába ) paprikából , nekem . . .
Tojásos lepény
Hozzávalók:
- 2 db tojás, 4 evők. liszt, 1,5-2 dl tej, só, bors,
- 10 dkg bacon szalonna, vagy bármilyen felvágott,
vagy kolbász,
- 15 dkg reszelt sajt, 1 fej lilahagyma, olaj.
Elkészítése:
A lisztet a tojásokkal és a tejjel csomómentesre kavarom, és sózom, borsozom. Félreteszem, hogy pihenjen egy kicsit.
Addig a szalonnát és a hagymát apróra vágom.
A palacsintatésztámhoz keverem a szalonnát és a hagymát is, és egy kis serpenyőbe olajat teszek, - de csak az alján legyen egy kicsi, - és kisütöm őket, szépen megfordigatva.Ha egy kisült, akkor a felére reszelt sajtot szórok, és félbehajtom.
Bármivel lehet enni pl: mustár, pirosarany, majonéz, de mi lilahagymás-babkrémmel ettük.
Lilahagymás-babkrém
Egy fej lilahagymát nagyon apróra szeletelek, és egy doboz vörösbab konzervet turmixolok hozzá, úgy, hogy közben megsózom, megborsozom, és egy teáskanál borecetet
adok hozzá !
Jó étvágyat kívánok !
| |