| Ez is egy szép, ünnepélyes torta és elkészíteni sem nehéz !
Feketeerdő torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 6 evők. forró víz,
- 20 dkg liszt, 2 evők. kakaó, só.
Krém:
- 1 üveg meggybefött, 5 dl Hulala tejszín,
- 1 kis üveg rumos meggylekvár.
Elkészítése:
A piskótát előző nap megsütöm.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a vízzel és a porcukorral habosra keverem.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és a kakaót, és összekavarom a sárgájával.
A sütőt 160 fokra bekapcsolom.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
A fehérjéket kemény habbá verem, és egy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszához kavarom.
A tortaformába öntöm, elegyengetem és úgy 45-50 perc alatt megsütöm.
A meggybeföttet leszűröm, és 9 szép szemet félreteszek a díszítéshez.
A kisűlt, és kihűlt piskótámat három lapra vágom fel.
Az alsó lapot visszateszem a tortaformába, és megkenem a lekvár felével. Ezt kirakom a meggy felével, és tejszínhabot kenek rá. Ezután rárakom a második lapot, azt is lekvárral kenem meg, kirakom a maradék meggyel, és szintén tejszínhabbal kenem meg.
A harmadik lappal befedem, és az egészet bevonom a maradék tejszínhabbal, és a félretett meggyszemekkel díszítem a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |