| Kiváló borgörgető, csak nem lehet belőle eleget csinálni !
Sajtos keksz
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 teásk. só,
- 15 dkg reszelt sajt, 2 evők. tejföl, fél cs. sütőpor.
- egy tojás, reszelt sajt, szezámmag, köménymag, stb.
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a margarint, és ha már elég morzsalékos, akkor hozzáadom a sütőport, és a sót is.
Belekeverem a reszelt sajtot, - ami lehet füstölt is - és hozzáadom a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrok, és berakom a fagyasztóba.
Amíg a tészta hűl, két nagy gáztepsi mérető tepsit, sütőpapírral kibélelek, és egy tojást felverek egy kis tálban.
Ezután kiveszem a tésztát, és kettévágom, és az egyik felét berakom a hűtőbe.
Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtom ki a tésztámat, a tojás felével lekenem, és beszórom reszelt sajttal és szezámmaggal.
A sütőmet bekapcsolom 200 fokra.
Tetszőleges alakúra vágom a tésztámat, jelen esetben derelyevágóval rombuszokra vágtam.
Belepakolom a két tepsibe őket, jó szorosan egymás mellé.
Ezután a másik adag tésztával is ugyanígy teszek, csak azt szezámmaggal és egész köménymaggal szórtam be.
A deszkán felvágom és amíg a többi sül, addig otthagyom őket. Azért kell így előre dolgozni, mert irtó hamar sülnek meg (8-10 perc), és csak annyi idő van, hogy a megsülteket kipakoljam, és a nyerseket bepakoljam, mert már tehetem is be sülni őket.
Finom ropogós lesz, amit az ember nem tudna abbahagyni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |