| Nem vagyok igazán krumplis, de ez egyszerűen fenséges !
A masszát akár előző nap is meg lehet csinálni, és másnap csak sütni !
A receptért köszönet Zsuzsának a Receptvilágból !
Hercegnő burgonya
Hozzávalók:
- egy kiló burgonya, 3 tojássárgája, 10 dkg margarin,
- só, bors, szerecsendió.
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben puhára főzöm. Még melegen hozzákeverem a margarint, és a többi fűszert, meg a 3 tojás sárgáját.
Megkóstolom, és ha kell még fűszerezem.
Ekkor lehet berakni a hűtőbe, akár másnapig is.
A sütőmet 200 fokra bekapcsolom.
Csillagcsöves nyomózsákkal, de ha nincs, egy levágott sarkú zacskóval tetszőleges formákat nyomok, egy kiolajozott tepsibe.
Berakom őket sűlni, és ha már kezdenek pirúlni, akkor már készen is vannak. Kívűl ropogós, belűl krémes, mennyeien finom, és nagyon mutatós köretet kapunk !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |