| Már régóta kerestem egy ilyen túrótorta receptet és Maszatkonyha oldalán meg is találtam, amiért köszönet !
Pont olyan lett, amilyet elképzeltem . . .
Meggyes túrótorta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt, 12 dkg margarin, 8 dkg porcukor,
- csipet só, fél cs. sütőpor, 1 tojás sárgája, 1-2 evők. hideg víz.
- 1 tojásfehérje, 1 üveg meggybefőtt, 50 dkg túró,
- 5 evők. búzadara, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor,
- 4 fehérje és sárgája.
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport elkeverem és a margarinnal összemorzsolgatom. Hozzátettem a tojássárgáját és egy evőkanál vizet, mert nem akart összeállni.
Legalább fél órára a hűtőbe rakom, majd kinyújtom egy kicsit és egy 28-cm-es tortaformába teszem.
Forró, 180 fokos sütőbe rakom, de előtte még megszúrkálom villával. 8-10 perc után kiveszem és lekenem a tojásfehérjével és megvárom, hogy rászáradjon, mert ez lesz a szigetelő rétegem. Ezután kirakom a meggyszemekkel és ráteszem a túrókrémet.
A túrókrémhez a túrót kikeverem a búzadarával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a 4 tojás sárgájával. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, amit óvatosan az előbbi, túrós masszámba keverek. Ezt ráöntöm a meggyes rétegre és egyenletesen eloszlatom rajta.
Már csak 160 fokon sütöm, legalább 1 órán át, hogy a túró átsüljön.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |