|
A Sütigyárban találtam ezt a receptet hamburger zsemle néven és tényleg egy finom, tartalmas zsemle lett belőle ! ! !
Zsemle
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt, 2 teásk. só, 2,5 dkg élesztő,
- 1 evők. porcukor, 4 dl tej, 5 dkg margarin,
- 1 tojás.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a sót, a közepébe mélyedést csinálok és beleszórom a porcukrot, majd rámorzsolom az élesztőt és ráöntök egy kis langyos tejet a 4 dl-ből, majd hagyom 10 percig, hogy felfusson az élesztő.
Ezután belerakom az olvasztott margarint és a maradék langyos tejjel tésztává dagasztom össze.
Kelesztőtálban a duplájára kelesztem, majd 10 zsemlét készítek belőle, amiket sütőpapíros tepsibe rakok.
Letakarva még egy órát kelesztem így, majd a tetejüket felvert tojással lekenem és előmelegített 190 fokos sütőben megsütöm őket, úgy 20 perc alatt.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |