| Csokirajongónak készűlt ez a torta, de azért másoknak is ízlett !
Duplacsokis torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 6 evők. forró víz,
- 20 dkg liszt, fél cs. sütőpor, csipet só.
Krém:
- 2 cs. csokoládés pudingpor, 2 tábla jó minőségű csoki,
- (pl: Boci), 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg margarin,
- 2 cs. vaníliás cukor.
Díszítés:
- pirított dió, fél tábla tortabevonó, 2 evők. olaj,
- egy cs. tejszínízű habpor + 1,5 dl tej.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a forró vízzel, és a porcukorral, legalább 5 percig, habosra kavarom.
A lisztbe kavarom a sütőport, és beleszitálom a sárgájához, és jól összekeverem.
Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek, és a sütőmet begyújtom 175 fokra.
A fehérjéket kemény habbá - szinte túróssá - keverem, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámba forgatom-keverem.
Beleöntöm a formámba, elegyengetem, és berakom 10 percre sűlni, ezután a 160 fokra csökkentem a hőt, és 30 percig sütöm a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és pudinggal kemény pudingot főzök. Közben gőz fölött megolvasztom a csokikat, és még a forró pudingba keverem.
Kirakom a csokis pudingot hűlni.
Megnézem 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszateszem 10 percre.
Ha a krém kihűlt, akkor belekeverem a margarint. Ha nagyon csomós, akkor én be szoktam vetni a botturmixot, mert azzal habos krémet kapok.
Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágom, betöltöm a krémmel, és lehet is díszíteni.
Nem előírás így díszíteni, de leírom, én hogyan csináltam.
A tetejére olvasztott tortabevonót raktam, és amikor megszilárdúlt, akkor a habporból vert habbal bekentem az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevontam az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszítettem még.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |