| Már októberben elterveztem, hogy karácsonyra fenyőfa alakú tortát fogok sütni.
A tiramisu mellett, azért döntöttem, mert a leeső részeket is fel tudtam használni !
Tiramisu torta
Hozzávalók:
- 8 tojás, 40 dkg porcukor,
- 8 evők. forró víz, csipet só,
- 26 dkg liszt,
- 2 db. tiramisu krémpor, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 15 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor, kávé, rum.
Elkészítése:
A szokásos piskótámat sütöttem meg 8 tojásból, a 25x35-ös, magas falú tepsimbe, már 2 nappal előtte.
Másnap a krémport az előírásnak megfelelően elkészítettem. A pudingot a 2,5 dl tejjel megfőztem. A margarint kikavartam a porcukorral. Amikor minden kihült, akkor az egészet kikavartam.
A piskótámból sablon alapján kivágtam a fenyőfa alakot, majd úgy vágtam három felé, hogy legyen két vastagabb lapom.
Az alsó vastagabb lapomra rákentem a krémem felét, és kiraktam a leeső piskóta darabokkal, amiket a rumos-kávéba egy kicsit megmártottam. Ezután a krém másik fele következett és rá a második vastagabb lap. Ment egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap már csak a csokimázt csináltam meg és cukorgyöngyökkel kidíszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |