| Újabb felhasználása a bolti leveles tésztának, amit nagyon szeretek, hiszen bármikor elő lehet venni a fagyasztóból, és nagyon változatosan elkészíthető !
Tejfölös-párizsis csiga
Hozzávalók:
- 25 dkg bolti leveles tészta, fél pohár tejföl,
- 10-15 dkg füstölt párizsi, só, bors, kakukkfű,
- reszelt sajt.
Elkészítése:
A leveles tésztát, miután kiengedett, a lehető legnagyobb téglalappá nyújtom, úgy 2-3 mm-re.
A tejfölbe keverem a sót, és a borsot, és ezzel megkenem a tészta tetejét. Megszórom még a kakukkfűvel, és az alsó 2/3-át beborítom a felszeletelt párizsival, és feltekerem.
Fél cm-es szeletekre vágom és sütőpapíros tepsibe rakom, és megszórom a tetejüket reszelt sajttal, és 200 fokon 10-15 perc alatt megsütöm őket.
Pizzás-párizsis csiga
Hozzávalók:
- 25 dkg bolti leveles tészta, fél tubus pizza krém,
- 10-15 dkg füstölt párizsi, oregánó,
- reszelt sajt.
Elkészítése:
A tésztát 2-3 mm-es téglalappá nyújtom.
Megkenem a pizza krémmel, és a felső 2/3-át beborítom a felvágottal, és feltekerem.
Fél centis szeletekre vágom, és sütőpapíros tepsibe rakom őket. A tetejüket megszórom reszelt sajttal, és oregánóval, és 200 fokon megsütöm őket.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |