| A bolti leveles tészta egyik újabb eredménye, a hűtőmben található finomságokból kreálva.
Igen finom lett ! ! !
Hagymás-szalonnás csiga
Hozzávalók:
- 1 cs. fél kg-os leveles tészta, só, bors,
- 1 nagy fej lilahagyma, 15-20 dkg sajt, fél db. tejföl,
- 15-20 dkg füstölt-főtt császárszalonna.
Elkészítése:
A tésztát felengedés után nagy téglalappá nyújtom ki, az enyém biztos lett kb. 50x30 cm-es.
A tésztám alsó felét bekentem a megfűszerezett tejfölömmel és kiraktam a vékonyra szeletelt szalonnával.
Megszórtam az apróra vágott hagymával, és beborítottam reszelt sajttal. Feltekertem, mint a bejglit és 1,5 cm-esre felszeleteltem az egészet.
Közben a sütőmet 200 fokra melegítettem fel, és sütőpapíros tepsibe raktam a csigáimat, a kislányom (állandó segédem) pedig mindegyik tetejére tett még egy csipet sajtot és kisütöttem őket. Nekem két tepsivel lett, segédem számlálása szerint, 33 db.
A lilahagymától valami isteni lett az íze, ezután mindig fogok tenni bele !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |