| Fokhagymával pirítva, sajttal sütve, igazán kipróbálható !
Sajnos már nem emlékszem, hogy kinél és hol olvastam a receptet, ezért elnézést kérek !
Fokhagymás burgonya
Hozzávalók:
- 1 kiló burgonya, 6-8 gerezd fokhagyma,
- fokhagyma-krém,
- só, bors, 15 dkg reszelt trappista sajt, olaj.
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben félig megfőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben, egy kis olajon megpirítom az apróra vágott fokhagymákat, és teszek hozzájuk egy evőkanál fokhagyma-krémet is.
Ha a krumplik félig megfőttek, akkor leszűröm őket, és ebben a fokhagymás olajban, összeforgatom a fokhagymával őket.
Egy tűzálló tálat kikenek olajjal, és beleöntök mindent, a serpenyőből, és megborsozom, megsózom.
A tetejére reszelem a sajtot, és mehet a forró sütőbe.
Addig kell sütni, amíg a sajt el nem kezd pirúlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |