|
Ez is egy olyan sütemény, amit már régen ki akartam próbálni és ez lett az új kedvenc, ráadásul egy csomó féle képpen lehet variálni a töltelékeket ! ! !
Sajtos tekercsek
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, fél evők. só, 3 dl tej,
- fél kocka élesztő, 1 kk. porcukor,
- 5 evők. olaj,
- 10 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt, tej, szezámmag.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a sót, a közepébe mélyedést készítek és belemorzsolom az élesztőt, megszórom a porcukorral és kevés langyos tejjel felöntöm. Amikor már szépen feljön az élesztő, akkor az olajjal és a maradék tejjel lágyabb tésztát dagasztok.
A duplájára kelesztem és kettéveszem a tésztámat.
Az egyik felét téglalappá nyújtom, kb. 2-3 mm-re és megkenem a puha margarinom felével, megszórom sóval és ráterítem a sajtom felét, majd feltekerem, mint a bejglit és háromszögekre vágom.
A mások tészta darabommal is ezt teszem és kicsit távolabbra egymástól, sütőpapíros tepsibe rakom őket és lekenem a tetejüket egy kis tejjel és megszórom szezámmaggal.
Amíg a sütőm bemelegszik 200 fokra, addig még kelnek egy kicsit, majd kisütöm őket.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |