|
Igazi gyors vendégváró, és még a tésztájával sem kell
bajlódni !
Húsos háromszögek
Hozzávalók:
- 0,5 kg bolti leveles tészta, 2 db tojás, fél db. tejföl,
- 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 1 kis fej lilahagyma,
- olaj, 1 tojás a tetejére, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A tölteléket előző nap bekevertem, hogy összeérjenek az ízek.
Pici olajon megfuttattam az apróra szelt lilahagymát, és rádobtam a kis kockákra vágott szalonnát, és kisütöttem.
A két tojást keményre főztem, és azt is kis kockákra vágtam. A hagymás szalonnával összekevertem a tojásokat, és borsoztam, és hozzáadtam 15 dkg reszelt trappista sajtot. Mivel elég száraz volt, ezért tettem még hozzá tejfölt is, és mehet a hűtőbe.
Másnap a tésztát akkora téglalappá nyújtottam, amekkorára csak bírtam, így 6x5 kockára tudtam felvágni.
A sütőmet bekapcsoltam 200 fokra.
A tésztakockáim szélét megkentem a felvert tojással, és mindegyikbe tettem egy-egy teáskanál tölteléket, és átlósan áthajtottam, hogy háromszögeket kapjak.
Mindegyik tetejét megkentem a felvert tojással, és reszelt sajtot szórtam rá.
Sütőpapíros tepsibe rakom őket, és 10-15 perc alatt megsütöm.
Szinte bármivel meg lehet tölteni, és nagyon finom lesz !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
(Beküldve)
| |