| Anyukám egyik kedvence a puncsos torta, ígyhát egy egyszerűbb puncskrémes tortát készítettem neki .
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 6 evők. forró víz,
- 20 dkg liszt, fél cs. sütőpor, só.
Krém:
- 7 dl tej, 2 cs. puncs ízű főzős pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,
- 10 dkg mazsola, 1,5 dl rum, tejszínhab.
Elkészítése:
A tésztát már előző nap megsütöm.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra keverem.
A lisztbe belekeverem a sütőport, beleszitálom a sárgájákhoz, és összekeverem.
A sütőt 160 fokra bekapcsolom.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
A fehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan - egy nagy lapát segítségével - belekavarom a lisztes masszába.
A tortaformába öntöm, és elegyengetem.
Berakom sűlni, és kb. 45 perc múlva egy hegyes hurkapálcával megnézem, hogy átsűlt-e ?
A mazsolát a rumba öntöm, és hagyom, hogy megszívja magát.
Ezután a krémhez, a tejben csomómentesre keverem a pudingporokat, és sűrű pudingot főzök belöle.
A puha margarint habosra keverem a porcukorral, és a már kihűlt pudingot apránként hozzákeverem, addig amíg sima krémet nem kapunk.
A mazsolát leszűröm, és beleforgatom a kész krémbe.
A kihűlt piskótát három lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejét tejszínhabbal, és mazsolaszemekkel díszitem.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |