| Azért hamis, mert a tésztája nem kelt tészta, hanem bolti leveles tészta, amit csak ki kell egy kicsit nyújtani, ígyhát ideális egy gyors vacsora elkészítésénél.
Hamis pizza
Hozzávalók:
- egy 275 gr-os bolti leveles tészta,
- 10 dkg feketeerdei sonka, 1 fej lilahagyma,
- 4 db tojás, 1 db tejföl, 1 dl tej, só, bors,
- szerecsendió, pici olaj, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A tésztát felengedés után kicsit kinyújtom, és az előzőleg kiolajozott kerek gyümölcstortaformámba beleteszem. Nagyjából belenyomkodom, úgy, hogy legyen pereme is, és villával jól megszúrkálom.
A sütőmet bekapcsolom 180 fokra, és ha bemelegedett berakom a tésztát 8-10 percre, elősütni. Nem kell megíjedni, fel fog púposodni, de akkor benyúlok egy villával, és újra megszúrkálom.
A sonkát felcsíkozom és egy serpenyőben elkezdem sütni, és amikor már kezdi kiengedni a zsírját, akkor hozzáadom a karikára vágott hagymát is.
A tejet, a tejfölt, és a 3 db tojást összekeverem, és megfűszerezem. A negyedik tojásnak csak a sárgáját teszem bele, a fehérjéjét elrakom egy kis tálba.
Ha a tésztánk már elősült, akkor kiveszem, lekenem az eltett tojásfehérjével, és rárakom a sonkás keveréket, és egyenletesen eloszlatom rajta. Ráöntöm a tojásos keveréket is, és újra berakom sülni.
Ha sülés közben is megemelkedne, csak be kell nyúlni a villával, és megszúrni, hogy kapjon levegőt.
15 perc sülés után, a tetejét reszelt sajttal borítom be, és újra visszateszem sülni, még jó 15 percre.
Javaslat:
Lehet rá - elősütés után -, pizzakrémet kenni, és bármilyen felvágottal, sonkával, gombával, kolbásszal megszórni. Tehetünk a tetejére paprikát, paradicsomot, és csak sajttal is megszórni, teljesen úgy, mint egy pizzát.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |