| Ezt a receptet Anyósomtól kaptam, csak annyit változtattam rajta, hogy én füstölt sajtot is tettem bele !
Sajtos csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 mokkásk.só,
- fél cs. sütőpor, 1 kis db. tejföl, 2 db tojássárgája.
- 20 dkg margarin, 20 dkg sajt (trappista, vagy füstölt),
- pici só.
Elkészítése:
A lisztbe rakom a sót, a sütőport, és összemorzsolom a margarinnal. Ezután teszem hozzá a tojássárgákat, és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kapok.
A 20 dkg puha margarint kikeverem a reszelt sajttal, és pici sóval.
A tésztát szép nagy téglalapra nyújtom ki, ( 3-4 mm).
Egyenletesen rákenem a sajtkrémet, és feltekerem.
Én kettévágtam, mert nagyon hosszú lett, és egyenként becsomagolva, éjszakára a hűtőben altattam.
Másnap kb. fél centisre szeleteltem fel, és sütőpapíros tepsibe raktam őket.
Előmelegített, 200 fokos sütőben sütöttem meg, de figyelni kell, mert 10-12 perc alatt meg is sül, egy adag.
Nekem 3 tepsivel lett, és 76 darab.
Én 15 dkg füstölt sajttal, és 5 dkg sima trappistával csináltam, és isteni lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |