| Mivel én nagyon sokféleképpen hallottam már elkészíteni, ezért leírom az én verziómat is, hátha valakinek pont ez jön be, például nekem ! ! !
Petrezselymes burgonya
Hozzávalók:
- kb. 1 kg újburgonya, 1 cs. petrezselyem,
- só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj.
Elkészítése:
A krumplikat megpucolom és kb. fél centisekre vágom.
Egy nagyobb lábasba teszek pár kanál olajat és amikor forró, akkor belerakom a burgonyákat. Csapni fog, de nem sokáig, és amikor már nem csap, akkor megfűszerezem és leveszem kicsi gázra, sőt én még vasat is teszek alá, és lefedve párolom.
Közben a fokhagymákat felszeletelem, és azzal átkeverem.
15-20 perc alatt megpuhul és akkor rádobom az apróra vágott petrezselymet és még azzal is sütöm egy kicsit.
Végig óvatosan kavarom, egy nagy lapáttal, hogy minél kevésbé jöjjenek szét a krumplik.
Akkor a legfinomabb (szerintem), ha egy kicsit lesül !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |