| Ez tulajdonképpen az előző puncstorta, tovább fejlesztett változata, hiszen az volt a kérés, hogy a töltelék több legyen benne.
Ígyhát, mivel anyukám és apukám ilyen tortát kértek a szülinapjukra, megpróbáltam több tölteléket tenni bele, és a formáján is újítottam.
Óriási sikere lett, úgyhogy szerintem sokszor meg kell még süssem !
Szíves puncstorta
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 db tojás, 50 dkg porcukor, csipet só,
- 10 evők. forró víz, 35 dkg liszt, 1 cs. sütőpor.
Töltelék:
- a körben leeső tészták, 1,5 dl rum, 10 dkg mazsola,
- 10 dkg darált dió, 3 dl víz, 15 dkg porcukor,
- baracklekvár, (babapiskóta).
Máz:
- 20 dkg porcukor, 1 db tojásfehérje,
- 2-3 evők. málnaszörp.
Elkészítése:
Már két nappal előtte megsütöttem, egy 27x35 cm-es nagy, magas falú tepsibe, a piskótámat, a hagyományos módon.
Másnap kivágtam egy nagy szívformát (kb.22 cm hosszú, és 25 cm széles). A körben leeső részeket apró darabokra tépkedtem. A szívecskét két lappá vágtam el, és még az alsó lap tetejéből is faragtam le igy kicsit, és az itt leeső darabokat is a többihez tettem.
A vízből és a porcukorból készítettem egy cukorszirupot, ami abból áll, hogy főzni kell addig, amíg nem vet buborékokat.
Ebbe a szirupba öntöm a rumot, és az egészet ráöntöm a tészta darabjaimra, hozzá adom a mazsolát, és a diót, és kézzel összedolgozom. Nekem egy kicsit ragadós volt, ezért morzsoltam bele, még 2-3 babapiskótát is.
A szív lapomra kentem baracklekvárt, és ráhalmoztam az összes tölteléket. A szív lapom másik felének az alsó felét is megkentem a lekvárral, és ráborítottam a töltelékre, hogy a lekvár alul legyen.
Rátettem egy vágódeszkát, és így aludt egy éjszakát a hűtőben.
A nagy napom, már csak a mázat csináltam meg, ami nekem nem sikerült jól, de az én hibámból.
Ugyanis nagyon fontos, hogy a porcukorhoz, előbb a tojásfehérjét keverjük bele, és a szörpöt csak óvatosan, apránként ötsük hozzá, mert nem szabad hígnak lennie.
Egy éppen kenhető mázat kell kapjunk !
Én még egy kis habporból készűlt tejszínhabbal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |