| Ezt a tortát egymás után kétszer is meg kellett süssem, mert akkora sikere volt. Szerintem más gyümölccsel is finom lehet, majd kipróbálom ! ! !
Kakaós-barackos torta
Hozzávalók:
- 5 tojás, 25 dkg porcukor, 5 evők. forró víz,
- 18 dkg liszt, 2 dkg kakaó, csipet só, fél cs. sütőpor.
- 3 dl tej, 1 cs. vaníliás puding, 0,5 l Hulala tejszín,
- 15 dkg porcukor, 3 lap zselatin,
- 2 db őszibarack konzerv.
Elkészítése:
Az 5 tojásból a szokásos módon piskótát sütök még előtte való nap.
Másnap a tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzök.
A barackokat felkockázom.
A lapzselatint 2-3 evők. vízben felmelegítem. Közben a tejszínt elkezdem felverni. Amikor a zselatin már folyós, akkor hozzácsurgatom és azzal verem, kemény habbá.
Ekkor én 4 evőkanálnyit ki szoktam venni, mert azt elteszem a díszítéshez.
A csomómentesen elkevert és kihűlt pudingot is hozzákeverem, majd az egészbe kavarom a barackokat.
A piskótámat kettévágom és ráhalomozom a barackos-habos masszámat és rárakom a piskótám tetejét.
Kívülről a félretett krémmel vonom be, és a szintén félretett barackokkal díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |