| Húsvét közeledtével ki akartam próbálni ezt a receptet, amiben a kislányom is lelkesen segített . . .
Receptjét a Süss-alkoss oldalán találtam.
Sajtos perec
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 db tojás,
- 1 evők. só, késhegynyi szalalkáli, pici tej,
- 15 + 5 dkg reszelt Trappista sajt, köménymag,
- egy teáskanál pirospaprika.
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a sót, a szalalkálit, a két tojás sárgáját, a reszelt sajt nagyobbik részét (15 dkg), és egy pici tejjel, (lehet tejföl is), összedolgozom. Gyorsan összeáll, és már teszem is be a hűtőbe. Akár előző nap is meg lehet csinálni, mert köszöni, jól bírja a hideget !
Aztán fogtam két nagy tepsit, és kiolajoztam őket vékonyan.
A tésztát ceruza vastagságúra nyújtom ki, és kiszaggatom a perecnyomómmal, de lehet bármilyen más formát is
használni !
A sütőt bekapcsolom 175 fokra.
A pirospaprikával kicsit felverem a tojásfehérjét, de csak villával.
Belerakosgattam őket, jó szorosan a tepsibe, és a pirospaprikás tojásfehérjével lekentem őket.
A tetejére még kis sajtot szórtam, és egy részére egész köménymagot.
Ezután beraktam sülni őket, és ők úgy 18-20 perc alatt ezt meg is tették !
Nekem 3 tepsivel lett, de a tésztát vékonyabbra készítettem, hogy ropogósabb legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |