| Ezt én is most próbáltam ki !
Kívül ropogós, belül puha, de egy kicsit száraz, úgyhogy olyan ételekhez ajánlom, aminek van szaftja.
Pl: Óvári csirke.
Pirított burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A burgonyát héjában elkezdem főzni, de gyakran ellenőrzöm, mert ha már a villa éppen belemegy, akkor készen is van. Nem szabad, hogy teljesen megfőjön !
Ezután lehúzom a burgonya héját, és nagyobb gerezdekre vágom. Egy serpenyőbe pici olajat tesze, és nagy gázon, rázogatva, kevergetve minden oldalukat megpirítom.
Közben sózom, és borsozom.
Papírtörlőre szedem ki, és ilyenkor apróra vágott petrezselyemmel kéne megszórni, de azt a férjem nem szereti, úgyhogy az nálam kimaradt.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |