| Előre megsütöm, és megtöltöm a palacsintákat, és lefagyasztom őket. Így reggel csak kiveszem őket, és este már csak ki kell rántani őket, és egy kis besamelt csinálni hozzá !
Rántott palacsinta besamellel
Hozzávalók:
- 10 db sós, vastagabb palacsinta,
- 50 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma, 1 teásk. pirospaprika,
- 1 paradicsom, 1 paprika, só, bors,
- liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
- 5 dkg margarin, 2 evők. liszt, kb.3-4 dl tej,
- só, bors, szerecsendió.
Elkészítése:
A hagyományos módon sós, vastagabb palacsintákat sütök, és hagyom kihűlni.
A hagymát megdinsztelem, és rádobom a húst, és a hagyományos módon pörköltet készítek, de nagyon rövid lével.
Ha a pörkölt is kihűlt, akkor megtöltöm a palacsintákat, úgy, hogy négyzet alakúak legyenek.
Lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatom őket, és előbb a hűtőben jól lehűtöm őket, majd lefagyasztom őket.
Amikor ezt akarom vacsira készíteni, akkor azon a reggelen kiveszem a fagyasztóból, és a hűtőbe rakom őket.
A margarint felolvasztom, és rádobom a lisztet, és habzásig forralom, majd apránként felöntöm a tejjel. Kevergetve összefőzöm, közben megfűszerezem, és ha felfőtt, akkor hagyom hűlni.
A palacsintákat forró olajban kisütöm, és a mártással együtt tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |