| Nem szeretem igazán a krumplit, de ezt az ételt szivesen eszem vacsorára, vagy köretnek is.
Tócsni hagymás joghurttal
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya, 2 db tojás, 4 gerezd fokhagyma,
- ételízesítő, só, bors, 2 evők. liszt, olaj,
- 1 pohár joghurt, fél fej vöröshagyma,
- szárított bazsalikom, reszelt sajt.
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, és nagylyukú sajtreszelőn lereszelem. Egy kicsit kinyomkodom, de álltában még úgyis fog levet ereszteni. Belenyomom a fokhagymanyomómmal a fokhagymákat, megfűszerezem, beleütöm a tojásokat, és hozzákeverem a lisztet is. Félreteszem egy kicsit, addig a joghurtba reszelem a hagymát, és belekeverem a bazsalikomot.
Egy közepes serpenyőben egy kisujjnyi olajat felmelegítek.
Ez alatt a tócsni massza enged még egy kis lét, de ettől nem kell megíjedni, csak jól össze kell kavarni.
Ha az olaj már elég meleg, akkor egy evőkanállal halmokat kanalazok bele, és a kanál hátával lepényekké lapítom őket.
Ezután lejjebb veszem a gázt, hogy átsüljenek.
Ha a széle kezd barnulni, akkor már egy kicsit késő, de meg kell fordítani, csak a széle jó ropogós lesz (én ezt szeretem).
Ha nem szeretnénk, hogy a széle ropogós legyen, akkor már rózsaszínes szélnél át kell fordítani.
Fontos, hogy papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges zsíradék lecsepegjen róla.
Ha ez megtörtént, akkor még forrón tegyük rá a sajtot, hogy ráolvadjon.
A sajttal, és a hagymás joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |