|
Ezt a tortn nagyon ritkn csinlom, mert n nem szeretem sem a rumot, sem a gesztenyt, s ebben aztn van mindkett bsgesen !
De ht a csald imdja, gyht nha felldozom magam . . .

Karcsonyi gesztenys torta
Hozzvalk:
- 1 db 6 tojsos srga piskta, amit kerek tortaformban (26-cm-es) stnk meg,
- 40 dkg gesztenye massza, 1 dl tej, 1 . magozott
meggy beftt, egy marknyi durvra vgott di,
- 1 dl rum, 3-5 evk. porcukor, 2 dl Hulala tejszn.
Elksztse:
A pisktjt mr kt nappal eltte megstm.
Nem rom le, mert az elz torta receptjeimnl megtallhat.
Msnap levgom a pisktm tetejt, mintha megskalpolnm, gy egy 1,5-2 cm-es darabbal.
Ezt a kalapot flreteszem, a maradk tsztakorongom belsejt pedig kikaparszom, gy, hogy maradjon egy 1,5-2 -cm-es pereme krben, s az alja se lyukadjon ki.
Ezt a kikapart pisktt kisebb darabokra csipkedem, s megntzm a rummal, hozzadom a lecsepegtetett meggyet, a dit, s 3 evk. porcukrot.
A gesztenymre ntk tejet, s azzal ppesre kavarom.
Az egszet sszekavarom, s belerakom a kemny habb vert tejsznt is, s megkstolom. Ilyenkor lehet mg cukrozni, ki milyen desre szeretn.
Ezzel a masszval tltm be a pisktm regt, rteszem a kalapjt, s egy vgdeszkval leslyozva, berakom a htbe, egy jszakra.
Msnapra rnek ssze az zek, s akkor lehet dszteni is, tetszs szerint.
J tvgyat kvnok hozz !
| |