| Szintén Alíztól csentem az ötletet, és megint nem csalódtam, a receptjében !
Köszönöm Alíz !
Fűszeres sült krumpli tepsiben
Hozzávalók:
- kb. 1 kg burgonya, só, bors, bármilyen fűszerkeverék,
- 3 evők. olaj, egy nagy zacskó, sütőpapír.
Elkészítése:
A krumplikat hasábokra vágtam, és beleraktam egy nagyobb zacskóba. Tettem rá sót, borsot, olajat, és provanszi fűszerkeveréket. Összecsavartam a zacskó száját, és jól összeráztam az egészet.
A tepsi aljára sütőpapírt tettem, és elterítettem rajta a fűszeres krumplikat.
Forró, már előmelegített 180-200 fokos sütőbe tettem, amiben már sűlt a csirke. A csirkés tepsi alá tettem be, és azzal együtt meg is sűlt, úgy 20 perc alatt.
Nagyon praktikus, mert együtt sül a hússal, és nem kell mellette állni, kavargatni, és nem szívja magába a sok olajat, mint a hagyományos sűlt krumplinál.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |