|
Kedves bartunk 33. szlinapjra ksztettem, s nagy sikere volt!
Ebben az esetben is, a pisktjt elz nap megstttem.
A receptet Margit honlapjn talltam.

Kapuciner torta
Hozzvalk:
Tszta:
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, 6 evk. forr vz,
- 20 dkg liszt, fl cs. stpor, s.
Krm:
- 5 dl tej, 2 cs. fzs vanlis pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,
- 1 evk. kaka, 1 evk. feketekv,
- 1 cs. tejsznz Habpor + 1,5 dl tej,
- fl tbla tortabevon csoki.
Elksztse:
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval, berakom a htbe.
A srgjkat a porcukorral, s a vzzel habosra kavarom.
A lisztbe belekeverem a stport, s beleszitlom a srgjhoz, s jl sszekeverem ket.
A stt 160 fokra kezdem el melegteni.
Egy 26 cm-es tortaformt kiblelek stpaprral.
A fehrjket kemny habb verem, s egy nagy lapttal vatosan a lisztes masszhoz keverem.
A tortaformba ntm, s elegyengetem.
Berakom a stbe s gy 45-50 perc alatt megstm. Ha nagyon barnlna a teteje, akkor egy aluflival lazn letakarom.
A krmhez a pudingporokat a tejben csommentesre kavarom, s sr pudingg fzm. Ha meghlt egy kicsit, akkor a htben teljesen kihtm.
A puha margarint habosra kavarom a porcukorral, s aprnknt hozzkeverem a mr kihlt pudingot.
Ha csommentes mr a krm, akkor kt fel veszem.
Egyik felbe a kakat, a msik felbe a kvt kavarom.
A kihlt pisktmat hrom lapba vgom, s az als lapot visszateszem a tortaformba. Rkenem a kvs krmet, s rrakom a msodik lapot. Megkenem a kakas krmmel, s a harmadik lapot is rrakom.
A tetejre gz fltt olvasztott csokit simtok.
Az oldalt s a tetejt a habporbl vert habbal dsztem.
J tvgyat kvnok hozz !
| |