|
Ez a torta hónapok óta a nagy kedvenc a családban, bármilyen névnap, vagy szülinap van ezt kérik tőlem.
A recept teljes egészében Alíztól van, csak a díszítésen szoktam egy kicsit alakítani.
A recept tökéletes, mint minden recept Alíztól !
KÖSZÖNÖM SZÉPEN ! ! !
Madártej torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojásfehérje, 8 evők. cukor, 8 evők. liszt,
- 2 teásk. sütőpor, csipet só.
Krém:
- 8 tojássárgája, 1 cs. vaníliás pudingpor,
- 2 evők. liszt, 8 dl tej, 20-25 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin.
Tetejére:
- 3 dl Hulala tejszín.
Elkészítése:
A sütőport elkeverem a lisztbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval, kemény habbá verem és közben apránként hozzáadagolom a porcukrot. Amikor már a hab jó kemény, akkor óvatosan beleforgatom a lisztet.
A sütőmet 180 fokra melegítem fel és a 26-cm-es tortaformám alját kibélelem sütőpapírral.
A masszámat beleöntöm és megsütöm.
Amíg sül, addig a tojássárgájákat elkeverem a pudingporral, a liszttel és apránként hozzákeverem a tejet, és csomómentes elkeverem. Jó kemény krémet főzök belőle.
Elrakom, hogy hűljön ki, a puha margarint pedig a porcukorral keverem habosra. Amikor a puding kihűlt, akkor a margarinos krémet hozzákeverem és a kész krémet a hűtőbe rakom.
A megsült tésztámat, miután kihűlt, kettévágom, két lappá.
Az alsó lapot egy kerek tálcára teszem és köré rakom a tortaforma oldalát. Rákanalazom az összes krémet és a másik tortalapot rárakom a tetejére. Legalább egy éjszakát a hűtőben tárolom, másnap pedig a tetejét kidíszítem a felvert tejszínnel.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |