| Ezt a receptet már régen ki akartam próbálni, hiszen Alíztól van, és biztos voltam benne, hogy nagyon finom lehet.
Hát mint mindig, most sem csalódtam !
Köszönöm Alíz !
Füstölt sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz, 1 kk. só, 10 dkg margarin, 16 dkg rétesliszt,
- 10 dkg füstölt sajt, 5 db tojás.
Elkészítése:
A vizet a sóval, és a margarinnal odateszem főni. Ha már egynemű a dolog, és forr, akkor öntöm hozzá a lisztet, és leveszem a gázt kicsire, mert szinte azonnal összeáll és félő, hogy leragad.
Pár percig kevergetem még, majd elzárom a gázt és 5 percig pihentetem. Belerakom a reszelt sajtot, és egyenként 4 db tojást, de két tojás között már a géppel keverem. Olyan állagot kell kapni, hogy ne legyen folyós.
Pár órára hűtőbe rakom.
Két tepsit kibélelek sütőpapírral, és vizes kézzel diónyi gombócokat formázva, berakom a tepsibe a golyókat.
Nekem 33 db lett, de én elég nagyokat készítettem.
Közben a sütőt 200 fokra melegítem fel.
Amikor a tepsiben van az összes golyó, akkor 1 tojást (az ötödiket), felverek, és ezzel megkenem a tetjüket, és pici reszelt sajtot teszek rá.
Berakom a sütőbe, és ha már megnőttek, akkor kicsit mérsékelem a hőt, és készre sütöm.
Pehelykönnyű, sajtos finomság lesz belőle, amit nem lehet abbahagyni. Nekünk a másnapot sem érte meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |