| Hasonlóan készül, mint az előző pogácsa, csak egy kicsit gyorsabb változat, és talán kevesebb vele a munka ! ! !
A receptet a Sütigyárból vettem !
Sajtos puffancs
Hozzávalók:
- 6 tojás, 32 dkg liszt, 16 dkg margarin, só,
- 0,5 l tej, 24 dkg sajt vagy füstölt sajt,
- tetejére egy tojás, pici reszelt sajt.
Elkészítése:
Odateszem melegedni a tejben a margarint, de néha azért megkevergetem. A lisztbe keverek 2 teáskanál sót, pici borsot, szerecsendiót, de azt ki is lehet hagyni. Ha a margarin felolvadt, akkor hozzáadom a fűszeres lisztet, és a keverőgépem dagasztójával egyneművé keverem, addig amíg el nem válik az edény falától, de közben leveszem kis gázra a hőt, nehogy lesüljön !
Ha már egynemű, akkor elzárom alatta a gázt, és egyenként, beleütöm a tojásokat, mindegyik között kevergetve egy kicsit.
Ha már mind a 6 tojás benne van, akkor pár perc hülés után, belekeverem a reszelt sajtot is.
A sütőmet bekapcsolom 200 fokra, és pár tepsit kibélelek sütőpapírral.
Felverek egy tojást, és odakészítek egy magasabb falú tálat vízzel, és két teáskanalat is.
A vízbe mártott kanalakkal kis halmokat rakok a tepsibe, nem túl közel egymáshoz, mert nőni fognak.
A tetejüket lekenem tojással, és pici sajtot szórok rájuk.
Beteszem sülni, de ha már nőttek egy kicsit, akkor csökkentem a hőmérsékletet. Így kb. 15 perc alatt meg is sülnek. Nekem 72 db lett, ebből az adagból, de kellett is, mert így sem maradt másnapra !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |