|
Szülinapi kérés volt, hogy olyan diótorta legyen, aminek nemcsak a krémjében, de a tésztájában is van dió és rum.
Én pedig örültem, hogy végre kipróbálhatom Kiskukta fondantját, ami így elsőre egész jól sikerült ! ! !
Brutális diótorta
Hozzávalók:
- 4 tojás, 25 dkg porcukor, 7 evők. víz, 1 evők. rum,
- 1 cs. vaníliás cukor, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
- 10 dkg darált dió.
- 0,5 dl tej, 8 evők. cukor, 3 evők. liszt, 1 cs.vaníliáscukor,
- 1 cs. vaníliás pudingpor, 15 dkg darált dió, 3 evők. tej,
- 25 dkg margarin, 1 evők. rum.
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal jó sokáig keverem.
A lisztbe keverem a sütőport és beleszitálom az előző masszámba és hozzákeverem a diót is.
A tojásfehérjéket egy pici sóval, kemény habbá verem és az egészhez keverem óvatosan.
A sütőmet bekapcsolom 170 fokra.
Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm és megsütöm.
A krémhez a tejből, a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök és félreteszem hűlni.
A diót egy picit összemelegítem a kevés tejjel és a rummal.
A margarint habossá keverem, és hozzá keverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé keverem. Legjobb ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdúlni a krém.
Másnap a piskótámat 3 lappá vágom és megtöltöm a krémmel.
Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.
A fondant receptjét nem írom, le hiszen nem muszály ezzel díszíteni, és hosszú is lenne !
Viszont Kiskukta a konyhában
nagyon részletesen, képekkel illusztrálva leírta és bátran hozzá lehet fogni, mert könnyű vele dolgozni és tuti recept !
Köszönet érte Noémi ! ! !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |