|
Szlinapi krs volt, hogy olyan ditorta legyen, aminek nemcsak a krmjben, de a tsztjban is van di s rum.
n pedig rltem, hogy vgre kiprblhatom Kiskukta fondantjt, ami gy elsre egsz jl sikerlt ! ! !

Brutlis ditorta
Hozzvalk:
- 4 tojs, 25 dkg porcukor, 7 evk. vz, 1 evk. rum,
- 1 cs. vanlis cukor, 18 dkg liszt, fl cs. stpor,
- 10 dkg darlt di.
- 0,5 dl tej, 8 evk. cukor, 3 evk. liszt, 1 cs.vanliscukor,
- 1 cs. vanlis pudingpor, 15 dkg darlt di, 3 evk. tej,
- 25 dkg margarin, 1 evk. rum.

Elksztse:
A tojssrgjt a porcukorral, a vanlis cukorral, a vzzel s a rummal j sokig keverem.
A lisztbe keverem a stport s beleszitlom az elz masszmba s hozzkeverem a dit is.
A tojsfehrjket egy pici sval, kemny habb verem s az egszhez keverem vatosan.
A stmet bekapcsolom 170 fokra.
Egy stpaprral kiblelt 26-cm-es tortaformba ntm s megstm.
A krmhez a tejbl, a cukorral, a liszttel, a vanlis cukorral s a pudingporral sr krmet fzk s flreteszem hlni.
A dit egy picit sszemelegtem a kevs tejjel s a rummal.
A margarint haboss keverem, s hozz keverem a mr kihlt pudingot, belekeverem a dit, s az egszet sima krmm keverem. Legjobb ha ezt elz este csinljuk, gy msnapra meg tud szilrdlni a krm.
Msnap a pisktmat 3 lapp vgom s megtltm a krmmel.
Kvlrl baracklekvrral kenem be, hogy a fondant jl meglljon rajta.
A fondant receptjt nem rom, le hiszen nem muszly ezzel dszteni, s hossz is lenne !
Viszont Kiskukta a konyhban
nagyon rszletesen, kpekkel illusztrlva lerta s btran hozz lehet fogni, mert knny vele dolgozni s tuti recept !
Ksznet rte Nomi ! ! !
J tvgyat kvnok hozz !
| |