| Isteni finom, kevés vele a macera, nem folyik ki, és ebédre is lehet enni, sőt még partifalatkának is finom, hiszen nem árt neki, ha hideg !
Sajtosgolyók
Hozzávalók:
- 35 dkg sajt, 3 tojás, 3 evők. liszt, só,
- olaj, bors, granulált fokhagymapor, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A sajtot lereszelem, és hozzá keverem a tojásokat, és a fűszereket, és apránként a lisztet. Nem kell megijedni, a végére elég sűrű, kemény állagú masszát kapunk, de annál jobb, minél keményebb.
Vizes kézzel diónyi golyókat csinálok, és zsemlemorzsába hempergetem, és forró olajban kisütöm őket.
6-8 perc alatt átsülnek, és nagyon érdekes állaguk lesz !
Ha szétvágjuk, nem folyik ki a sajt, mint a rántott sajtból, hanem szivacsos állagú lesz, és nagyon könnyű !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |