| Kipróbáltam egy újfajta köretet, melynek receptjét a Zsanci portálján találtam !
Egy kis változatosság nem árt az unalmas sült krumpli, és a rizs között !
Sajtos rizslepény
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs, 5 evők. liszt, 1 db tojás,
- 10-15 dkg reszelt sajt, ételízesítő,
- 2 db fokhagymás ízbomba, só.
Elkészítése:
Én hagyományos módon megpáróltam a rizst, egy kis sóval.
Meg lehet csinálni tasakos rizzsel is !
A kifőtt rizst összekeverem a liszttel, a tojással, a sajttal, és a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyom.
Forró olajban lepényeket sütök belőlük, de csak annyira kell megsütni, hogy a széle kezdjen el csak pirúlni !
Papírtörlőre szedem ki, és már lehet is enni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |