|
Mint már észrevettétek nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni, mert nagyon megmozgatja a fantáziámat, mert mindig másféle töltelékeken töröm a fejem. . .
Húsos hasé
Hozzávalók:
- 1 cs. leveles tészta (0,5 kg), 20 dkg füstöl-főtt tarja, só, bors,
- mustár, 10 dkg kenőmájas, 1 kis fej lilahagyma, 1 tojás, szezámmag,
- 15-20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A töltelékhez a tarját a fűszerekkel és a hagymával, meg a reszelt sajttal és a kenőmájassal összeaprítom és kikeverem.
A leveles tésztát vékonyra nyújtom és a nagyobb ravioli szaggatóval, kiszaggatom és egyet belrakok, a szélét lekenem egy kis vízzel, rakok bele egy kiskanál tölteléket és összezárom a ravioli formát, így olyan jól összeragad, hogy nem fog szétnyílni.
200 fokosra melegítem fel a sütőmet, két nagy tepsit kibélelek sütőpapírral és belerakom a sütijeimet. Mindegyiket lekenem felvert tojással és szezámmagot szórok rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |