|
Közös szülinapot ünnepeltünk, és a két ünnepelt kérése ilyen torta volt. Hát ez a recept több receptből lett kialakítva, a mi izlésünknek megfelelően, de nagyon fincsi lett ! ! !
Oroszkrém-torta
Hozzávalók:
- 5 db tojás, 25 dkg porcukor,
- 5 evők. forró víz, 18 dkg liszt,
- csipet só, 0,5 l Hulala tejszín,
- 2 db kivi, 15-20 dkg vegyes gyümölcs,
- 1 cs. vaníliás pudingpor, 3 dl tej,
- 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor,
- narancslekvár.
Elkészítése:
A szokásos piskótámat megsütöttem a 26 cm- es tortaformámban, már két nappal korábban.
Másnap a pudingból a tejjel sűrű pudingot főztem. A margarint kikavartam a porcukorral. Amikor a puding kihült, akkor összekeverem a margarinos krémemmel.
A kiviket felszeleteltem cikkelyekkre, a fagyasztott gyümölcsökből a szebb szederszemeket kivettem a díszítéshez, a többit összekevertem a kivivel.
A Hulalát nagyon kemény habbá felverem és kb. az 1/3-át kiveszem és elteszem a hűtőbe.
A maradék tejszínhabba keverem a pudingos krémet és beleforgatom a gyümölcsöket is.
Az alsó tortalapomat megkenem a lekvárral és a gyümölcsös tejszínhabom felével befedem, erre jön a második tortalapommal, amit szintén bekenek lekvárral és a maradék krémet rákenem. a harmadik lapommal befedem a tortát és egy éjszakára a hűtőbe rakom.
Másnap a maradék tejszínhabbal és a félretett gyümölcsökkel díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
( Ez a recept megjelent a Mindmegette Receptár újság 2011/7. számban ! )
| |