| Kisfiam második szülinapjára próbálkoztam meg vele, de még tökéletesíteni kell a technikát, mert nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, de az íze, az nagyon finom lett !
Autós torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 db tojás, 40 dkg porcukor, só,
- 8 evők. forró víz, 26 dkg liszt, 1 cs. sütőpor.
Krém:
- 6 dl tej, 2 cs. csokoládés pudingpor,
- 40 dkg margarin, 40 dkg porcukor.
Máz, díszítés:
- 2 cs. csokoládés pudingpor, 4 evők. tej,
- 16 dkg margarin, 32 dkg porcukor,
- 4 db piskótatallér, cukormáz, babapiskóta.
Elkészítése:
Én már két nappal előtte megsütöttem a piskótát, egy 23x35-cm-es tepsiben, a hagyományos módon, ahogyan szoktam csinálni.
Másnap a pudingport sűrű pudingá főztem a tejjel. A margarint kikavartam a porcukorral, és a már kihűlt pudingot apránként belekevertem. Nekem olyan kemény lett a csokipudingom, hogy a botmixeremmel tudtam csak eldolgozni, de ettől, jó habos lett a krémem.
Aztán elővettem a piskótámat, és addig vágtam, rakosgattam, amíg valahogyan autó formája lett. Van aki előre megszerkeszti, és laponként méregetve állítja össze, nekem erre nem volt időm, én csak érzésből dolgoztam.
Ha már összeállt a forma, akkor szépen laponként betöltöttem a krémmel. A teteje nem volt elég gömbölyű, ezért tejbe forgatott babapiskótát ragasztottam rá, a krémmel.
Ekkor a mázhoz valókat ( pudingpor, tej, margarin,porcukor), összemelegítettem, (nem szabad forralni!), és megvártam, hogy teljesen kihűljön. Ahogy hűl, úgy szilárdul meg, és bekentem vele, az egész formát.
Így is állt egy éjszakát a hűtőben !
A nagy napom, már csak díszítettem, egy kis porcukros-vizes cukormázzal. A kerekei piskótatallérok, kicsit díszítve.
Rajzoltam rá rendszámtámblát is !
A fiamnak nagyon tetszett !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |