|
Tejsznhabos-dis krmmel s meggyel van tltve, s egy pici rummal van megbolondtva !

Dis-meggyes torta
Hozzvalk:
Tszta:
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt,
- 2 evk. kaka, fl cs. stpor, csipet s,
- 6 evk. forr vz.
Krm:
- 5 dl Hulala tejszn, 20 dkg darlt di, 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vanlis cukor, 1 dl rum, 1 veg meggybeftt.
Dszts:
- 1 cs. tejsznz habpor, 1,5 dl tej, durvra vgott di,
- flretett meggyszemek, tortabevon csoki.
Elksztse:
A pisktjt n elz nap megstm.
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy csipet sval berakom a htbe.
A srgjkat a porcukorral s a forr vzzel, - j 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a stport, s a kakat, s az egszet belekeverem a srgjhoz.
Egy 26 cm-es tortaformt kiblelek stpaprral.
A stt bekapcsolom 170 fokra.
Elveszem a tojsfehrjket s j kemny habb verem fel. Ezutn egy nagy lapt segtsgvel, vatosan beleforgatom a lisztes masszba.
A tortaformba ntm, s elegyengetem.
Berakom slni, s 10 perc utn leveszem a ht 150 fokra.
40 percig r se nzek, ezutn tprbt vgzek, s egy aluflival lazn letakarva visszateszem mg 10 percre.
A krmhez a meggyet leszrm, s 9 szemet flreteszek a dsztshez.
A tejsznt kemny habb verem a porcukorral, s a vanliscukorral. A vgn keverem bele a darlt dit.
A megslt, s teljesen kihlt pisktt keresztben hrom lapp vgom. Az als lapot kicsit meglocsolom rummal, kirakom a meggy felvel, s rsmtom a dis hab felt. Rrakom a msodik lapot azt is meglocsolom rummal, kirakom meggyel, s a dis habot rkenem. Rteszem a harmadik lapot, s berakom a htbe.
Ksbb a habport az elrsnak megfelelen a tejjel habb verem, bevonom vele a torta oldalt. Egy serpenyben durvra vgott dit pirtok, ezzel hintem meg a torta oldalt.
A tbbi tejsznnel habrzskat nyomok s abba rakom a meggyszemeket. A maradk rszre, tortabevont reszelek.
J tvgyat kvnok hozz !
| |