|
Tejszínhabos-diós krémmel és meggyel van töltve, és egy pici rummal van megbolondítva !
Diós-meggyes torta
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 20 dkg liszt,
- 2 evők. kakaó, fél cs. sütőpor, csipet só,
- 6 evők. forró víz.
Krém:
- 5 dl Hulala tejszín, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl rum, 1 üveg meggybefőtt.
Díszítés:
- 1 cs. tejszínízű habpor, 1,5 dl tej, durvára vágott dió,
- félretett meggyszemek, tortabevonó csoki.
Elkészítése:
A piskótáját én előző nap megsütöm.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a porcukorral és a forró vízzel, - jó 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és a kakaót, és az egészet belekeverem a sárgájához.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
A sütőt bekapcsolom 170 fokra.
Előveszem a tojásfehérjéket és jó kemény habbá verem fel. Ezután egy nagy lapát segítségével, óvatosan beleforgatom a lisztes masszába.
A tortaformába öntöm, és elegyengetem.
Berakom sülni, és 10 perc után leveszem a hőt 150 fokra.
40 percig rá se nézek, ezután tűpróbát végzek, és egy alufóliával lazán letakarva visszateszem még 10 percre.
A krémhez a meggyet leszűröm, és 9 szemet félreteszek a díszítéshez.
A tejszínt kemény habbá verem a porcukorral, és a vaníliáscukorral. A végén keverem bele a darált diót.
A megsült, és teljesen kihűlt piskótát keresztben három lappá vágom. Az alsó lapot kicsit meglocsolom rummal, kirakom a meggy felével, és rásímítom a diós hab felét. Rárakom a második lapot azt is meglocsolom rummal, kirakom meggyel, és a diós habot rákenem. Ráteszem a harmadik lapot, és berakom a hűtőbe.
Később a habport az előírásnak megfelelően a tejjel habbá verem, bevonom vele a torta oldalát. Egy serpenyőben durvára vágott diót pirítok, ezzel hintem meg a torta oldalát.
A többi tejszínnel habrózsákat nyomok és abba rakom a meggyszemeket. A maradék részre, tortabevonót reszelek.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |