| A tésztát Receptvilág-nál találtam, hamis hájas néven, ami bármivel megtölthető.
Tényleg szuper a recept, könnyű vele dolgozni és a végeredmény egy tökéletes, hájas tésztához hasonló finomság lesz !
Köszi a receptet ! ! !
Hamis hájas kolbásszal
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 teásk. só,
- 6 evők. hideg víz, 1 evők. (10 %-os) ecet,
- sütni való kolbász, köménymag, 1 db tojás.
Elkészítése:
A tésztát előző este állítottam össze. A lisztbe raktam a sót és összemorzsolgattam a margarinnal. Hozzáadtam a vizet és az ecetet és tésztává gyúrtam. Egy elég lágy tésztát kaptam, amit folpackba csomagolva beraktam a hűtőbe.
Másnap a már száradtabb sütni való kolbászt hosszúkás szeletekre vágtam.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam és kb. 10x10 cm-es kockákra vágtam fel. Mindegyik közepére tettem egy-egy kolbászkát.
A sütőmet 190 fokra kapcsoltam.
Tepsibe raktam őket, a tetejüket felvert tojással kentem meg, és egész köménymaggal szórtam meg.
Nekem 22 db lett belőle, két tepsivel. Egy adag kb. 15 perc alatt sült meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |