|
Ez egy olyan recept amiben a sör, a hagyma, a sajt és a tejföl íze keveredik, ami egy igen finom étel eredményez, a maradék sört pedig igyuk meg
hozzá ! ! !
Sörös-sajtos csirke
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell, 2 db egész csirkecomb, zsír,
- liszt, fokhagyma-granulátum, gyros-fűszerkeverék, só, bors,
- 1 nagy db. tejföl, 3 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl sör, reszelt sajt.
Elkészítése:
A mellet kicsontozom és 4 szeletre vágom, a combokat is kettévágom, így 8 db husim lesz.
3-4 evőkanál liszhez adok sót, borsot, bármilyen fűszerkeveréket (nekem most gyros volt) és fokhagyma-granulátumot és jól összekeverem. Ebbe a fűszeres lisztbe forgatom meg a husikat és egy kizsírozott tepsibe rakom le őket.
A nagy doboz tejfölbe keverem a felszeletelt hagymát, sót, borsot és rákenem a húsok tetejére.
Sört öntök alá, hogy egy ujjnyi legyen alatta és alufólia alatt megpárolom őket.
Amikor már puha a hús, akkor a tetejükre reszelt sajtot teszek és alufólia nélkül még pirítom egy kicsit.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |