|
Ebben a hideg időben jól esik ez a finom, tartalmas leveske . . .
Burgonyagombóc-leves
Hozzávalók:
- 3-4 burgonya, 1 tojás, liszt, só, bors.
- egy kis sertészsír, 1 fej vöröshagyma, 3 db répa, fél zellergumó,
- só, bors, 1 teásk. piros paprika,
- egy egész csirkecomb (vagy kolbász, vagy sertéshús is lehet).
Elkészítése:
A burgonyákat héjában oda raktam főzni.
Kevés zsíron megpároltam a felszeletelt hagymát és rádobtam a többi aprított zöldséget, majd a pirospaprikát.
Felöntöttem vízzel és elkezdtem főzni és megfűszereztem.
A puha burgonyákat összetörtem és tojással, sóval, borssal és annyi liszttel, hogy gyúrható legyen egy kicsit, összegyúrtam, és vizes kézzel gombócokat készítettem.
Amikor már a zöldségek puhák, akkor gyöngyöző fővés mellett, beleraktam a gombócokat és addig főztem, amíg fel nem jöttek a felszínre.
Jó étvágyat kívánok ! ! !
| |