|
Könnyű elkészíteni, mert együtt kell sütni a krémet a tésztával és nagyon finom, krémes sütemény, amit el fogok készíteni majd meggyel is ! ! !
Barackos-tejfölös süti
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor,25 dkg Rama
- 4 tojássárgája, 1 citrom leve és héja
- 1 cs. sütőpor
- 2 cs. vanília puding, 6 dl tej
- 1 nagy tejföl, 4 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
1 doboz őszibarack befőtt, apró kockára vágva
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és két cipóra osztjuk, majd egy fél órára a hűtőbe rakjuk. Közben megfőzzük a vanília pudingot a cukorral a tejben és kevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Ha langyos, akkor belekeverjük a tejfölt, a tojások felvert habját és az apróra vágott őszibarackot. Ramával kikent és lisztezett tepsibe rakjuk az elnyújtott egyik lapot, majd rátesszük az elkészített krémet. A tetejére nyújtjuk a másik lapot és így sütjük meg az egészet. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánok ! ! !
| |