|
Végre kipróbáltam ezt a sütit, melynek receptjét Alíztól vettem, csak a krém mennyiségén emeltem egy kicsit és mennyei lett ! ! !
Köszönet a receptért ! ! !
Kijevi krémes
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt, csipet só, 1 cs. sütőpor,
- 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor,
- 4 tojás sárgája, kevés tejföl.
- 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor,
- durvára vágott dió.
- 5 evők. liszt, 1 cs. vaníliás cukor,
- 5 dl tej, 1 tojás,
- 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin.
Elkészítése:
Én most a krémmel kezdtem, vagyis a lisztben elkevertem a vaníliás cukrot és beleütöttem a tojás, majd apránként simára kevertem a tejjel és az egészet sűrű krémmé főztem és kiraktam hűlni.
A tésztához a lisztbe keverek egy csipet sót és a margarinnal összedolgozom egy kicsit, majd belekeverem a porcukrot és a tojások sárgáját és kevés tejföllel nyújtható tésztát állítok össze. Gyorsan kell dolgozni vele és berakni a fagyasztóba, mert a sok margarintól elég lágy lesz a tészta.
Amíg a hűl a tészta, addig a tojásfehérjéket kemény habbá verem porcukorral és berakom a hűtőbe.
Ezután 3 egyforma nagyságú sütőpapírt vágok, amin a tésztát fogom kisütni.
A tésztámat 3 egyenlő részre vágom és egyenként kinyújtom a sütőpapírokon. Mindegyeik lapom tetejére kenek a tojásfehérje habból és megszórom durvára vágott dióval. Sütőpapírral együtt teszem a tepsim hátuljára a tésztát és egyenként megsütöm őket, 190 fokon, de csak addig amíg a hab rózsaszín nem lesz.
Amíg a lapok hülnek, addig a margarint kikeverem a porcukorral és az egészbe keverem a már kihült krémemet. Ezzel a krémmel betöltöm a lapjaimat és másnapig hagyom puhulni.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |