|
Vgre kiprbltam ezt a stit, melynek receptjt Alztl vettem, csak a krm mennyisgn emeltem egy kicsit s mennyei lett ! ! !
Ksznet a receptrt ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1351492769_03397.jpg)
Kijevi krmes
Hozzvalk:
- 40 dkg liszt, csipet s, 1 cs. stpor,
- 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor,
- 4 tojs srgja, kevs tejfl.
- 4 tojsfehrje, 15 dkg porcukor,
- durvra vgott di.
- 5 evk. liszt, 1 cs. vanlis cukor,
- 5 dl tej, 1 tojs,
- 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin.
Elksztse:
n most a krmmel kezdtem, vagyis a lisztben elkevertem a vanlis cukrot s beletttem a tojs, majd aprnknt simra kevertem a tejjel s az egszet sr krmm fztem s kiraktam hlni.
A tszthoz a lisztbe keverek egy csipet st s a margarinnal sszedolgozom egy kicsit, majd belekeverem a porcukrot s a tojsok srgjt s kevs tejfllel nyjthat tsztt lltok ssze. Gyorsan kell dolgozni vele s berakni a fagyasztba, mert a sok margarintl elg lgy lesz a tszta.
Amg a hl a tszta, addig a tojsfehrjket kemny habb verem porcukorral s berakom a htbe.
Ezutn 3 egyforma nagysg stpaprt vgok, amin a tsztt fogom kistni.
A tsztmat 3 egyenl rszre vgom s egyenknt kinyjtom a stpaprokon. Mindegyeik lapom tetejre kenek a tojsfehrje habbl s megszrom durvra vgott dival. Stpaprral egytt teszem a tepsim htuljra a tsztt s egyenknt megstm ket, 190 fokon, de csak addig amg a hab rzsaszn nem lesz.
Amg a lapok hlnek, addig a margarint kikeverem a porcukorral s az egszbe keverem a mr kihlt krmemet. Ezzel a krmmel betltm a lapjaimat s msnapig hagyom puhulni.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |