|
Anyukám receptje, tőle tanúltam és azóta is készítem, finom házi baracklekvárral, vagy eperdzsemmel isteni finom ! ! !
Rizskoch
Hozzávalók:
- 1,5 bögre rizs, olaj, 3 bögre tej, 5 evők. cukor, 2 cs. vaníliás cukor,
- 4 tojás, pici só, margarin, zsemlemorzsa.
- tetszés szerint lekvárok, dzsemek.
Elkészítése:
A rizst egy kis olajon, pici gázon, vason, fedővel odateszem főni, a kétszeres mennyiségű tejjel.
Ha elfőtte a tejet, hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, a tojások ságáját és egy pici sót, majd összekeverem.
A tojások fehérjéjét kemény habbá verem és óvatosan belekeverem a rizses masszámba.
Kimargarinozott, zsemlemorzsázott tortaformába rakom és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a teteje pirosas nem lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! !
| |